До уваги підприємств харчової промисловості та закладів громадського харчування!

Звертаємо Вашу увагу на те, що згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ст.20 п.2, «Оператори ринку зобов’язані: … розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів».

 

З 20 вересня 2019 року має бути впроваджена система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на всіх українських підприємствах, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами, в т.ч. і для малих потужностей, постачальників та перевізників харчових продуктів, закладів громадського харчування та харчоблоків дошкільних та освітніх закладів.

 

Невиконання визначеного законом обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                    

ДП «Кіровоградстандартметрологія»

запрошує Вас до співпраці та пропонує Вам:

 

надання інформаційно-консультаційних послуг

щодо розробки та впровадження системи НАССР;

***

навчання персоналу шляхом проведення семінарів

щодо запровадження розробки та впровадження системи НАССР з видачею

відповідних Свідоцтв

***

сертифікацію системи управління безпечністю харчових продуктів

на відповідність вимог стандарту ДСТУ ISO 22000:2007

 

Звернувшись до нас Ви отримаєте кваліфіковану послугу, детальну консультацію та високопрофесійний рівень обслуговування. Роботи будуть проведені якісно, професійно, в стислі терміни та по оптимальним цінам.

 

Інформацію про надання вищезазначених послуг можна одержати за адресою:

тел. (0522) 22-54-60, (066) 766-54-80,

e-mail: sert@metr.kr.ua.

Зв’язатися з відділенням метрології